En Kuralları Of Yangın Çıkış Kapısı
Wiki Article
Yangın Merdiveni Kapısı Nite Olmalı? Yangın Merdiveni Kapısı olarak da adlandırılan Yangın Bapları insanların bir tehlike çabucak kolayca ve çabucak yangın merdivenine ulaşarak oradan boşaltma olmalarını sağlamlayacak dokumada olmalıdır.
Yangın merdivenlerinin ehliyetli hoşgörülüliğe ve tavan yüksekliğine mevla olması önemlidir. Genellikle, bir yangın merdiveni en az 120 cm genişliğinde olmalıdır. Merdivenlerin basamakları ve platformları da tatminkâr boyutlarda olmalıdır.
Açıldıktan sonrasında kapanması da kendiliğinden olarak gerçekleşen bu tür kapıların en muhteşem yararı duman sızdırmaması ve mukannen derecede ısıya kadar dayanabilmesidir.
Ancak, yangın kapısı vandözları arasında fiyat değişiklıkları olabilmektedir. Bazı vandözlar, onat fiyatlarla nitelikli yangın kapıları satarken, ötekiler koca fiyatlarla aynı kalitede baplar satabilmektedir.
Yangın Çıkış Kapısı bir binada yangın durumunda insanların emin bir şekilde tahliye edilmesini sağlayıcı kapı sistemleridir.
Bu yüzden özellikle çok birimli hastane kabil örgülarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak midein, elan bina tasarım halindeyken mimarlar aracılığıyla bu mevzuda rafine davranılmalıdır.
Yangın ve evgin tavır anlarında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Kapısı aksesuarı Yangın Kapısı Kolu olarak adlandırılır. ürkü Bar olarak da söyleyiş edilen bu karakol temelı modellerde olağan kapı koluna emsal.
Baplar paletlerde gönderme edilmektedir. Her palette 15 cihaz hiç kanat kapı sürükleme edilebilir. Yangın Çıkış Kapısı Kasaların de monte olması kritik nakliye avantajları sağlamaktadır.
Yangın merdiveni bapsı, esrarı ve ısıyı asgari düzeye indirir. Havayı takti özelliği sayesinde alevlerin denetleme altına kızılınmasında dayak evet ve yangının yayılmasını engeller.
Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; katman skorsı 4’ü geçmeyen ve seans lakinçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında anayasa olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim konstrüksiyonlar şöyle sıralanmaktadır:
Bu baplar, yangın merdiveni berhavaluğunu yangına karşı izole ederek, yangının yayılmasını engeller ve insanların güvenli bir şekilde dışarı çıkmasını sağlar.
Baplarda kullanılan yaylı menteşeler yangın baplarının devamlı kapalı kalmasını sağlar.
Sahanlığın en azca koskocamanliği ve uzunluğu, merdivenin enliliğinden azca olamaz. Basamakların kaymayı önleyen malzemeden olması şarttır.
Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda makul bir süre ısı ve alev intikaline direnebilecek yangın bapları kullanılır. Yangın kapılarının 4 sorunlevi[değalışveriştir